BACK TO ALL

Βουλευτικό - "Το μειδίαμα του Σωκράτη, 18 Δεκεμβρίου 2016

H εταιρεία πολιτισμού «Προσκήνιο» και οι εκδόσεις «Το ανώνυμο βιβλίο» παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Πέτρου Λυγίζου «Το μειδίαμα του Σωκράτη», την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Στο ιστορικό και φιλοσοφικό αυτό ψυχογράφημα, παρατηρούμε την κοπιώδη πορεία ενός ανθρώπου από μία κατάσταση ζωής –φαινομενικά- χωρίς προβλήματα και πνευματικές ανησυχίες στη δύσκολη απόφαση να γνωριστεί και ύστερα να αναμετρηθεί με τον εαυτό του. Παράλληλα με έμμεσο αλλά και σαφή τρόπο τίθενται αιώνια ζητήματα: η ουσία της ζωής, η σχέση μεταξύ θεωρίας και πράξης, η σχετικότητα της ευδαιμονίας, η ταυτότητα της ηθικής αρετής. Τέλος στην κλασική Αθήνα του Περικλή, μπορούμε να δούμε τον τρόπο που οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία θα μπορούσε –εξαιτίας της έπαρσης, της μισαλλοδοξίας, και της ακόρεστης επιθυμίας για ηγεμονία- να φτάσει στην έσχατη ταπείνωση. Και βέβαια, στο πρόσωπο του Σωκράτη, τον διαχρονικό σκεπτόμενο άνθρωπο που αγωνίζεται να αλλάξει τον εαυτό του και τον κόσμο που ζει.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Καλλιόπη Καλποδήμου και Βασιλική Τράκα.
Θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα αποσπάσματα από την Εταιρεία Πολιτισμού «Προσκήνιο».
Η παρουσίαση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO (Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO) και την υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ και της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας.

Ώρα Έναρξης
20:00

Είσοδος
Ελεύθερη

To_meidiama_tou_Sokrati.jpg