BACK TO ALL

Κιβέρι - Το στολίδι του Αργολικού κόλπου

Κοιτάζοντας από την παραλία του Ναυπλίου τον Αργολικό κόλπο εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις πού βρίσκεται το Κιβέρι. Αν μπορούσες να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή, τότε θα το συναντούσες ακριβώς απέναντι.

Ένα χωριό γεμάτο ιστορία
Αν νομίζεις ότι το μικρό ψαροχώρι δεν έχει ιστορική αξία, τότε κάνεις λάθος. Η γεωγραφική του θέση το καθιστούσε στρατηγικό σημείο από την αρχαιότητα μέχρι τη νεότερη ιστορία. Εδώ αγκυροβόλησε ο Δαναός, ο βασιλιάς του Άργους, εδώ υπήρχε ναός του Ποσειδώνα, εδώ οι Φράγκοι έχτισαν τις εξοχικές τους κατοικίες. Δυστυχώς, σήμερα δεν διασώζεται τίποτα από αυτά.

Χτισμένο στην πλαγιά
Το Κιβέρι, το οποίο απέχει από το Ναύπλιο μόλις 19 χιλιόμετρα, είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού και έχει δύο παραλίες. Την πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, την συναντάς μπροστά σου κατεβαίνοντας την μεγάλη κατηφόρα. Η παραλία είναι οργανωμένη και έχει αρκετά μαγαζάκια, όπου μπορείς να βρεις ό,τι επιθυμείς, από καφέ, χυμό, σνακ ως και φρέσκο ψάρι. Για να πας στη δεύτερη παραλία, πρέπει να φτάσεις ως τον φάρο, δεξιά από την μεγάλη παραλία. Θα βρεθείς σε μια μικρή παραλία με βότσαλα, που όμως θα έχει πολύ κόσμο, μιας και τα νερά της είναι βαθιά και καθαρά.

Αυτό το ήξερες;
Στο Κιβέρι υπάρχει υποθαλάσσια πηγή γλυκού νερού, ο γνωστός Ανάβαλος.
Τα παλιά χρόνια, στις γειτονιές του χωριού, παιζόταν η Βέργω, ένα παιχνίδι που συνοδευόταν από ομώνυμο τραγούδι.

Tip
Αξίζει να δοκιμάσεις φρέσκο ψαράκι στα δυο-τρία μικρά ταβερνάκια, που βρίσκονται στο χωριό.

Πώς θα πας
Απόσταση από το Ναύπλιο: 19Km
Δρόμος: Επαρχιακός (καλός)
Διόδια: Δεν υπάρχουν
Εκτιμώμενος Χρόνος: Περίπου 20 λεπτά
Με αυτοκίνητο
Ακολουθείς την παραλιακή οδό Ναυπλίου -Νέας Κίου -Μύλων. Στο τέλος του δρόμου, στο χωριό Μύλοι, στρίβεις αριστερά στην παλιά εθνική όδο Άργους – Τριπόλεως και μετά από ένα χιλιόμετρο ακολουθείς αριστερά τις ταμπέλες. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη λύση. Βάζεις στο GPS προορισμό Κιβέρι και ακολουθείς τις οδηγίες!
Με ΚΤΕΛ
Μπορείς να δεις τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Εδώ

χωριό Κιβέρι Αργολίδας, Kiveri village of Argolis, Kiveri beach

37.5249, 22.7309