BACK TO ALL

Παλιά Επίδαυρος - Το μικρό αρχαίο θέατρο του Διόνυσου

Η Παλιά Επίδαυρος είναι ένα ψαροχώρι, που το καλοκαίρι σφύζει από τουρίστες. Αν βρεθείς στα μέρη του μήνα Ιούλιο, θα δεις στην προκυμαία την υπαίθρια αγορά, που στήνουν οι ντόπιοι παραγωγοί με τα προϊόντα τους.

Καλοκαιρινό θέρετρο...
Και όπως σωστά υποψιάζεσαι, ο οικισμός γύρω από το λιμανάκι της εξελίχθηκε σε γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο, κυρίως λόγω του φεστιβάλ και του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου. Τι θα δεις εδώ; Φυσικά, θα επισκεφθείς το "Νησί", που όχι, δεν πρόκειται για τη διάσημη Σπιναλόγκα της Κρήτης, αλλά για τη χερσόνησο, που είναι ακριβώς δίπλα στην Παλιά Επίδαυρο. Εδώ βρίσκονται τα απομεινάρια της Ακρόπολης της Βασσάς (άκου να δεις, τμήμα του οικισμού βρέθηκε μέσα στη θάλασσα!) και των ρωμαϊκών τειχών, καθώς και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Το αφιερωμένο στον Διόνυσο θέατρο -που στην πραγματικότητα δεν είναι μικρό, αφού χωράει 6.000 θεατές- χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και μέχρι το 1971 ήταν θαμμένο σε βάθος 6 μέτρων! Αν βρεθείς εδώ Ιούλιο, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τις εκδηλώσεις του Μουσικού Ιουλίου, συναυλίες δηλαδή, που γίνονται παράλληλα με το Φεστιβάλ Αθηνών. Και δεν θα είναι το μόνο, που θα κάνεις εδώ τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού: Πήγαινε μέχρι την προκυμαία και δες την υπαίθρια αγορά, που στήνουν οι ντόπιοι παραγωγοί με τα προϊόντα τους. Πρόκειται για τις περίφημες Γιορτές Αγροτουρισμού.

Οδηγώντας προς την Π. Επίδαυρο
Από το Ναύπλιο: Διασχίζοντας την οδό Ασκληπιού, θα ακολουθήσεις τον περιφερειακό δρόμο με κατεύθυνση Παλαιά Επίδαυρο. Θα περάσεις μέσα από το Λυγουριό και θα συνεχίσεις μέχρι την είσοδο δεξιά στην Παλιά Επίδαυρο- θα δεις πινακίδα. Δεν θα σου πάρει πάνω από 40 λεπτά (39,14 χλμ.).

Υπάρχει βέβαια και άλλη διαδρομή, που τη λες και μίνι εκδρομή, αλλά είναι ωραία: Ακολούθησε τις ταμπέλες για Δρέπανο-Τολό και θα περάσεις μέσα από το Δρέπανο, θα στρίψεις αριστερά και θα περάσεις παραλιακά από Βιβάρι (εδώ μπορείς να κάνεις μια στάση για φρέσκο ψαράκι). Μόλις φτάσεις στην Κάντια, θα στρίψεις αριστερά στην ταμπέλα προς Λυγουριό. Ο δρόμος μέσα από το βουνό θα σε οδηγήσει σε 20 λεπτά στην περιοχή.

Epidaurus small theater, Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, Mikro theatro
Παλιά Επίδαυρος, Palaia Epidavros

37.637616213036, 23.15550506115