BACK TO ALL

Τριανόν - Μήδεια.Ο Σπαραγμός της Ανατολής, 30 Ιανουαρίου 2016

To «Πρόχειρο Θέατρο» υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, παρουσιάζει την παράσταση «Μήδεια. Ο Σπαραγμός της Ανατολής», το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στο θέατρο Τριανόν.

Η Υπόθεση
Ο ορθολογισμός τους Δυτικού κόσμου, που μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται από πράξεις συμφέροντος – και που ο έρωτας συνδυάζεται με το συμφέρον – προσωποποιείται στον γοητευτικό Έλληνα Ιάσωνα. Η Ανατολή, από την άλλη, ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της εξωτικής, βάρβαρης Μήδειας, της γυναίκας που τα αισθήματα και οι πράξεις της έχουνε ρίζες αρχέγονες, χθόνιες, απόλυτα ανορθολογικές και εντέλει καταστροφικές. «Δεν έχω λόγο να ζω» λέει η Μήδεια όταν παίρνει την απόφαση να πραγματοποιήσει το φρικτό έργο της «Γιατί δεν έχω πατρίδα, γιατί δεν έχω σπίτι – γιατί δεν έχω οδό να ξεφύγω από την κακιά μου μοίρα» Και ακριβώς το ίδιο λένε και οι σύγχρονες παλαιστίνιες βομβίστριες αυτοκτονίας, που είτε ζώνονται οι ίδιες τα εκρηχτικά, είτε ζώνουν με αυτά τα παιδιά τους πραγματοποιώντας τις αυτοκαταστροφικές και θανατηφόρες ενέργειες τους.
Στην παράσταση, ακούγονται αποσπάσματα από τη Μήδεια του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και από το βιβλίο «Ο στρατός των Ρόδων » της Μπάρμπαρα Βίκτορ

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επιμέλεια: Δέσποινα Γκάτζιου
Ηθοποιοί:
Δέσποινα Γκάτζιου, Αιμίλιος Χειλάκης (σε βιντεοσκοπημένη παρουσία)
Βίντεο: Δώρα Μασκλαβάνου, Claudio Bolivar
Φωτισμός: Θωμάς Οικονομάκος,
Υφαντό: Μαρία Γονίδου

Παράσταση
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ώρα έναρξης
21:00

Διάρκεια
60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου
10€
Μειωμένο 5€

Mideia_theatro.jpg