BACK TO ALL

Τριανόν - Σεμινάριο Εμψύχωσης Κούκλας, 15 Δεκεμβριου 2012

Το τμήμα θεάτρου του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. στα πλαίσια της συνεργασίας με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» διοργανώνει δίωρο σεμινάριο πάνω στις βασικές αρχές εμψύχωσης κούκλας, στο θέατρο Τριανόν, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ώρα διεξαγωγής
11:00 – 13:00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς με όρεξη
Γονείς με κέφι
Άτομα που ασχολούνται με παιδιά και θέλουν να εμπλουτίσουν το παιδαγωγικό τους έργο.
Φοιτητές θεατρικών σπουδών
Αναζητούντες νέο επαγγελματικό προσανατολισμό
Και εν’ γένει σε όποιον νιώθει και ο ίδιος παιδί!

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε στο Τ27520 26461


Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Βασικές αρχές εμψύχωση - διαφορετικές τεχνικές κούκλας
Βασικές αρχές κίνησης της κούκλας – εμψύχωση κούκλας  ώστε να φαίνεται ζωντανή: τρόπος που κοιτάζει, κινείται, σκέφτεται, εκφράζει συναισθήματα.
Κάθε κούκλα: γαντόκουκλα, δακτυλόκουκλα, μαρότα, μαριονέτα, αντικείμενο, κούκλα άμεσης κίνησης ζωντανεύει με τους ίδιους κανόνες. Θα δοθούν αυτοί  κανόνες και θα γίνει εφαρμογή σε διαφορετικούς τύπους κούκλας. Επίσης θα σχολιαστεί η σχέση κουκλοπαίχτη-κούκλας.

Εκπαιδεύτρια
Εμμανουέλα Καποκάκη

Αυτό το ήξερες;
H ομάδα του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση.
Προτείνει ένα θέαμα με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου, του αρχετύπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα, για παιδιά και ενήλικες θεατές.
Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.
Έχει κάνει 14 θεατρικές παραγωγές σε αθηναϊκά θέατρα (συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Θεάτρου), Φεστιβάλ Ελληνικά και Διεθνή (με τιμητικά βραβεία), Δήμους και Σχολεία.
Παραδίδει σεμινάρια και αναλαμβάνει κατασκευές. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και συνεργάζεται με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.prasinaloga.gr

GaidouroN3.jpg