Βουλευτικό - Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα, 7 Μαΐου 2018

Gallery_main_1

Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται με την 4η προγραμματισμένη συνάντηση, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο, με καλεσμένο τον Κωσταντίνο Ντέλλα.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντιγόνη, που θα παιχτεί στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 20 και 21 Ιουλίου 2018, πρόκειται να κάνει ένα πρακτικό και θεωρητικό εργαστήριο με θέμα «Σοφοκλή, Αντιγόνη: Ωδή στην απορία».

Πρόγραμμα
Οι συζητήσεις και τα ανοιχτά εργαστήρια της δράσης Διάλογοι θα συνεχιστούν στο Βουλευτικό Ναυπλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
7 Μαΐου  - Κωσταντίνος Ντέλλας (Αντιγόνη του Σοφοκλή)
21 Μαΐου – Μάρθα Φριντζήλα (Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου)

Ώρα Έναρξης
18:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Πληροφορίες
lyceumepidaurus@greekfestival.gr
http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum/page/paralliles-draseis-tou-lukeiou-epidaurou

Αυτό το ήξερες;
Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων, που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας, καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

«Επιστροφή στη Λίστα
Developed by eproductions | Design S. Grammenos