BACK TO ALL

Τριανόν - Κλυταιµνήστρα Αντίνοµο Δίκαιο, 17 Μαρτίου 2016

Ένας πολύ σηµαντικός µελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράµατος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τµηµάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση, Κλυταιµνήστρα - Αντίνοµο Δίκαιο τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν».

Προσκεκληµένος του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου και του ερευνητικού προγράµµατος ARCH (Archival Research & Cultural Heritage), ο Rush Rehm, θα παρουσιάσει την
Ορέστεια του Αισχύλου από την πλευρά της Κλυταιµνήστρας, του µόνου χαρακτήρα που εµφανίζεται και στα 3 έργα της τριλογίας.

Η υπόθεση
H δική του Κλυταιµνήστρα είναι η «γυναίκα που σκέφτεται σαν άνδρας», όπως την περιγράφει ο Φύλακας στο πρώτο επεισόδιο του Αγαµέµνονα. Σύζυγος, βασίλισσα, µητέρα, ερωµένη, η Κλυταιµνήστρα πράττει ως λειτουργός της δικαιοσύνης, δίνοντας και τον τίτλο στην παράσταση αλλά και την αφορµή να αντιµετωπίσουµε την ηθική πολυπλοκότητα της τριλογίας του Αισχύλου. Η παράσταση αποτελείται από µία σύνθεση αποσπασµάτων από τις τραγωδίες Αγαµέµνων, Χοηφόροι, Ευµενίδες του Αισχύλου και από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, εκεί που για πρώτη φορά ακούγεται η προφητεία που θα σηµατοδοτήσει το δράµα του οίκου του Αγαµέµνονα. Σε έναν καταιγιστικό 40λεπτο µονόλογο που ερµηνεύει η βραβευµένη Courtney Walsh, βασικό µέλος του Stanford Repertory Theater, τίθενται ζητήµατα πολιτικής κυριαρχίας, ισότητας των φύλων, σαρκικής επιθυµίας, πίστης στο αίµα. Ποιήτρια και δολοφόνος ταυτόχρονα, η Κλυταιµνήστρα µας θαµπώνει µε τη λεκτική και θεατρική της τόλµη και εκφράζει µια συγκινητική έκκληση να εκδικηθούµε για όλα όσα έχει χάσει.

Παράσταση
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ώρα έναρξης
20:00

Διάρκεια
40 λεπτά

Γλώσσα
Αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Αυτό το ήξερες;
Μετά την παράσταση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη

Trianon_Klitaimnistra_1703.jpg