BACK TO ALL

Έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικής - Βανέσσα Τουζλούκωφ, "Συστήματα Τροφοδοσίας"

Ο Σπόρος ok, η Ρίζα, η Ζωή σε υπόγεια κίνηση, είναι η θεματική της τελευταίας δουλειάς της Βανέσσας Τουζλούκωφ: «Συστήματα Τροφοδοσίας» η οποία θα παρουσιαστεί σε έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου από 31 Μαρτίου 2012 έως 22 Απριλίου 2012.

Στις ενότητες Ιδεοτραύματα και Πτυχώσεις, οι αδρές χαράξεις μέσα στην ύλη του χαρτιού παραπέμπουν σε ζωηφόρα αγγεία, ενώ στα Στίγματα αποτυπώνεται με ποιητικό τρόπο η αέναη ροή της ζωής.

Στην τελευταία της δουλειά κυριαρχούν πυκνά, νευρώδη, βιομορφικά συμπλέγματα, πού παραπέμπουν σε στιβαρούς σχηματισμούς ριζιδίων, αιμοφόρων αγγείων, αλλά και κοινωνικών συστημάτων. Ο άνθρωπος διαμορφώνει την ατομική του ταυτότητα, μέσα στο πλέγμα των κοινωνικών σχέσεων.
Η Βανέσσα, στον εικαστικό της λόγο, εδραιώνει ισορροπίες ανάμεσα στη στιβαρότητα της σφιχτής, καθαρής φόρμας και στη ρευστότητα της ζωγραφικής επιφάνειας, δημιουργώντας ένα διάλογο ανάμεσα σε χαρακτικούς και ζωγραφικούς χειρισμούς, στην επιφάνεια του χαρτιού ή του καμβά.
Οι έννοιες, της Δημιουργίας, της Σποράς, της Βλάστησης, της Ανάπτυξης, της Συνύπαρξης, της Διασύνδεσης, της Περιπλάνησης, μεταπλάθονται σε εικόνες. Ο λόγος της ποιητικός, άμεσος.

 

VanessaN1.jpg