Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα - Μουσείο ''Βασίλειος Παπαντωνίου''

Gallery_main_laografikon1

Κάνοντας τις βόλτες σου στην παλιά πόλη και χαζεύοντας τα παλιά αρχοντικά με τις ροζ βουκαμβίλιες, σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό σου η σκέψη «Πώς να ζούσαν άραγε παλιά στο Ναύπλιο;». Μην αφήνεις την απορία σου να εκκρεμεί. Εξάλλου το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο «Βασίλειος Παπαντωνίου» θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσεία, όχι μόνο του Ναυπλίου, αλλά και της χώρας μας, άσε που το 1981 πήρε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείο της Χρονιάς!

Αξίζει να δεις:
Ανάμεσα στα 37.000 εκθέματά του θα δεις σπάνιες φορεσιές, υφαντά, κεντήματα, παραδοσιακά σκεύη και πλούσια βιβλιογραφία. Και για να σου λυθεί το ερώτημα πλήρως, παρατήρησε τους παλιούς χάρτες του Ναυπλίου, τις φωτογραφίες με τις παραδοσιακές εικόνες από τη ζωή στην πόλη και τα έργα χειροτεχνίας. Σίγουρα θα βγεις έξω με μια διάθεση νοσταλγίας.    

Αυτό το ήξερες;
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσείων (Εuropean Μuseum Αcademy), αποφάσισε ταυτόχρονα με την απονομή του βραβείου EMA PRIZE 2013,  να απονείμει την πρώτη της νέα διάκριση   “LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD” στην Ιωάννα Παπαντωνίου, ως Πρόεδρο του ΠΛΙ το οποίο ίδρυσε η ίδια πριν από 40 χρόνια.

Ώρες λειτουργίας
Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά 9-14:30. Κυριακή 9:30-15:00.
Παραμένει κλειστό 1η & 6η Ιανουαρίου, Πάσχα, 1η Μαίου, Χριστούγεννα.
Τιμή εισιτηρίου: 2€, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά έως 12 ετών και τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μουσείων (ICOM).
Τιμή ξενάγησης: 4€/άτομο

Πληροφορίες
Σοφρώνη & Βασ. Αλεξάνδρου 1
Τ +30 27520 28379, 28947
U www.pli.gr
 

map
«Επιστροφή στη Λίστα
Developed by eproductions | Design S. Grammenos