BACK TO ALL

Δημοτική Πινακοθήκη

Ιδανικός χώρος για τέχνη
Πάντα ένιωθα μια ιδιαίτερη έλξη προς την Άπω Ανατολή, με την Ιαπωνία να στέκει αμετακίνητη στη wish list των ονειρεμένων ταξιδιών. Έχοντας, λοιπόν, αυτή την αδυναμία στη μακρινή χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, πριν από μερικά χρόνια είχα πέσει σε βαθιά κατάθλιψη που δεν κατάφερα να παρακολουθήσω το αφιέρωμα στην Ιαπωνία που είχε λάβει χώρα στο Βουλευτικό. Έκθεση κιμονό, ζωγραφική, κούκλες και βιβλία βρίσκονταν στην φιλόξενη Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου. Επειδή όμως «ουδέν κακό αμιγές καλού», μια μικρή πόρτα πολιτισμού άνοιξε μπροστά μου και ο χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης καταχωρήθηκε εφεξής στον σκληρό δίσκο του μυαλού μου ως χώρος ιδανικός και ενδιαφέρων. 

Σημαντικές εκθέσεις
H Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου, που έχει μεταφερθεί στο χώρο του Βουλευτικού, φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή έργων ζωγραφικής σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, έργα τα οποία, όπως έμαθα, αποτελούν κυρίως δωρεές του Ροταριανού Ομίλου Ναυπλίου και του Ναυπλιώτη Νικόλαου Καραγιάννη.  
Από τις πλέον πρόσφατες εκθέσεις που έλαβαν χώρα εδώ, ξεχωρίζω την Art exhibition Naflpio Art 2011, που παρουσίασε η Gallery Presenta σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Βουλευτικό τον Αύγουστο του 2011αλλά και την έκθεση της ζωγράφου Βαρβάρας Γεροδήμου που έγινε τον Σεπτέμβριο (τον ίδιο χρόνο), με τη ζωγράφο να μετρά 22 χρόνια καλλιτεχνικής διαδρομής με πρόσφατη στάση τη Διεθνή Art Biennale στο… Πεκίνο. Με κάποιο τρόπο, σίγουρα καρμικό, οι δρόμοι με οδηγούν στην Σταϊκοπούλου, στο Βουλευτικό, αλλά και πολύ μακρύτερα, στους δρόμους του ρυζιού. Όπως και να έχει, και ταξίδια να μην μπορώ να κάνω λόγω κρίσης, η Τέχνη είναι πάντα ένας ιδανικός, ανέξοδος τρόπος να ταξιδεύει το μυαλό, σωστά;

Πληροφορίες
Εθνικής Αντιστάσεως και Σταϊκοπούλου 12, Ναύπλιο
Τ +30 27520 26461 & +30 27520 27096

DimotikiKR1.jpg
DimotikiKR2.jpg
DimotikiKR3.jpg

37.5657, 22.7963