BACK TO ALL

Πολεμικό Μουσείο

Θα έχεις διαβεί άπειρες φορές την οδό Αμαλίας με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο και μάλλον θα το έχεις προσπεράσει. Εκτός και αν είσαι αρχιτέκτονας ή φοιτητής. Ή αν ο αγαπημένος σου υπηρετεί τη θητεία του στο μουσείο...
Μια μέρα αποφάσισέ το και μπες στο Νο22 -τι θα σου κοστίσει; (Συχνά είναι δωρεάν!). Αυτό είναι το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας (δεν μπορεί, θα είχες πάει με το σχολείο) και λειτουργεί από το 1988 σε αυτό το εντυπωσιακό κτίριο. Για να κάνεις τον έξυπνο στους φίλους σου, μάθε πως αυτό το κτίριο είχε επιλέξει ο Ιωάννης Καποδίστριας για να στεγάσει την πρώτη Σχολή Ευελπίδων το 1828.

Αξίζει να δεις
Ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο έρχεσαι αντιμέτωπος με τον αγώνα του Έθνους κατά την Ελληνική επανάσταση και την περίοδο που ακολούθησε. Εδώ θα δεις την προτομή του Καποδίστρια, πολεμικό υλικό της Νεότερης Στρατιωτικής Ιστορίας, καθώς και έργα τέχνης και χειροτεχνίας της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο ίδιος όροφος φιλοξενεί έργα τέχνης, όπλα, λάφυρα, φωτογραφίες από τον Μακεδονικό Αγώνα, αλλά και από τους Βαλκανικούς πολέμους που ακολούθησαν.
Από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σώζονται στρατιωτικές στολές, μετάλλια, παράσημα, αλλά και φωτογραφίες που μπορείς να θαυμάσεις στον 2ο όροφο του κτιρίου. Ο ίδιος όροφος φιλοξενεί όντως ένα εξαιρετικό φωτογραφικό αρχείο, που δείχνει τις επιπτώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Φωτογραφίες και κειμήλια από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941, την Κατοχή, την Μάχη της Κρήτης το 1941, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση.

Ωράριο Λειτουργίας
Λειτουργεί καθημερινά 9-2μμ, Σάββατο και Κυριακή 10-2μμ.
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας, από 1η Νοεμβρίου 2023 έως Κυριακή 31η Μαρτίου 2024: καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 17:00.
Το μουσείο παραμένει κλειστό τις Δευτέρες, Πρωτοχρονιά, Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Πρωτομαγιά, Χριστούγεννα και τη δεύτερη μέρα Χριστουγέννων.

Είσοδος
Γενική είσοδος 3,00€, Μειωμένο εισιτήριο 1,50€
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, από 1η Νοεμβρίου έως και 31η Μαρτίου η είσοδος είναι δωρεάν. Δωρεάν είναι επίσης η είσοδος κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες: 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου, 21η Νοεμβρίου, 18η Μαΐου.

Πληροφορίες
Λ. Αμαλίας 22, Ναύπλιο
Τ +30 27520 25591

Nafplio War Museum, military museum of Nafplio, Polemiko Mouseio Nafpliou
Polemiko Mouseio Nafpliou, War Museum of Nafplio, Nafplio Military Museum
Polemiko Mouseio Nafpliou, War Museum of Nafplio, Nafplio Military Museum

37.5661, 22.7988